Voorjaarswandeling Eijsden

Eijsden – Op zondag 10 april a.s. houdt wandelvereniging “ De Lèren Tram “ haar jaarlijkse Voorjaarswandeling.

Om de rond deze tijd weer de opbloeiende natuur voor u zo goed mogelijk tot haar recht te laten komen, hebben wij een aantal wandelingen uitgezet.

Wandelaars kunnen kiezen uit de afstanden 8 – 12 – 18 – 23 – 27 km.
Door dit ruime aanbod van verschillende afstanden is er zowel voor de getrainde alsook voor de gelegenheidswandelaar wel een geschikte wandeling aanwezig.

Via een aanloop in de landelijke omgeving van Eijsden en enkele veldwegen wordt het Savelsbos bereikt ( kleinere afstanden niet ) 

Het Savelsbos is een schoolvoorbeeld van een voor Zuid-Limburg zo typerend hellingbos. De begroeiing is er divers. Je vindt er zowel de hazelaar, de vlier en de meidoorn, als de lijsterbes, de kamperfoelie en

de vooral ook talrijke klimplanten. Daarbij is de bodem in het voorjaar weelderig bedekt met bosanemonen, sleutelbloemen en bosviooltjes.
Het traject van alle afstanden voert de wandelaar via het prachtige natuurgebied “De Eijsder Beemden” terug naar de startplaats.

“De Eijsder Beemden” is een natuurontwikkelingsgebied. Het bestaat uit graslanden, plassen, wilgenbossen en een oude hoogstamboomgaard.

Om te voorkomen dat het gebied helemaal volgroeit met bos lopen er Gallowayrunderen en Konikspaarden die door hun graasgedrag de variatie in stand houden.

Dit meer dan 50 ha. grote natuurgebied is mede door zijn ligging, met een prachtig uitzicht op de `St. Pietersberg, de doorsnijding van deze berg door het Albertkanaal en de aan de overzijde van de Maas liggende Belgische dorpjes Groot en Klein Ternaaien, wellicht het mooiste gebied langs de Maas.

Onderweg hebben de wandelaars de gelegenheid om op de goedverzorgde rustplaatsen de benen te strekken en een consumptie te gebruiken.

Er kan gestart worden tussen 08.00 uur en 15.00 uur.

Sluiting controle 17.00 uur

Startlokaal: zaal K.O.H. Prins Bernhardstraat 4    6245BH  Eijsden.

Met openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.  I.V.V. stempel aanwezig.

 

Inlichtingen: F. Maas – Pachen 0434091739

                      J. van Gennip 06 51540051

 

Tot ziens op 10 april in Eijsden.  

Geplaatst in Algemeen.

Geef een reactie