Ja, dat kan op onze jaarlijkse open dag. In 2021 is dit op zaterdag 10 juli. Later in het jaar maken we een afspraak op maat!
De Koninklijke Oude Harmonie geeft lessen op blaas- en slagwerkinstrumenten.
Bij blaasinstrumenten kun je kiezen uit koperinstrumenten (zoals: de hoorn, trompet of tuba) of houtinstrumenten (zoals: de fluit, klarinet of hobo). Wanneer je kiest voor slagwerk krijg je natuurlijk met een heleboel instrumenten te maken, maar zul je starten met trommelen.
Wanneer je je inschrijft bij de Koninklijke Oude Harmonie start je in de solfègeklas. De solfègelessen duren drie jaar. In de solfègeklas leer je noten en ritmes lezen. Ook leer je hoe je muziekstukken moet begrijpen.
Na het behalen van je A-diploma mag je voor het eerst mee op straat en loop je tussen de muzikanten van het grote harmonieorkest of de drumband. Natuurlijk komt er dan ook een moment waarop je naar de zaal mag om jouw eerste pakje te passen en op te halen.
Blaasinstrumenten: Tijdens het eerste halfjaar van de solfège krijg je lessen op de blokfluit. Het tweede half jaar van de solfège ga je kiezen welk instrument je graag zou willen spelen. Je krijgt dan elke week een half uur les van jouw muziekleraar of muzieklerares.
Slagwerkinstrumenten: Tijdens het eerste halfjaar van je lidmaatschap krijg je trommellessen, daarna krijg je ook lessen op een klokkenspel. Wanneer jij graag ook lessen wil op andere slagwerkinstrumenten, zoals de pauken of marimba, kan dit natuurlijk ook. Je krijgt dan elke week een half uur les van jouw muziekleraar.
Het kijken van de filmpjes op deze pagina kan jou vast en zeker ontzettend goed helpen bij het maken van een keuze. 😊
Wanneer je je instrument gekozen hebt, ga je al snel meespelen in het pupillenorkest. Hier leer je een heleboel nieuwe muzikanten kennen en zul je meespelen bij het eerste concert. Vervolgens zul je na het bepalen van je A-diploma gaan deelnemen aan de repetities van de jeugdharmonie of jeugddrumband. Als laatste zul je na het behalen van je B-diploma toetreden tot het grote harmonieorkest of slagwerkensemble en hopelijk vele concerten geven.
Tijdens de opleiding ga je een heleboel leuke dingen doen met andere leden. Er is elk jaar een uitje en de jeugdharmonie en jeugddrumband gaan één keer in de twee jaar op kamp. Daarnaast proberen wij nog een heleboel gezellige momenten te organiseren. Na het bepalen van je A-examen komen er nog een heleboel leuke en muzikale activiteiten bij: de Bronkprocessie, het spelen van de Cramignon, het rondtrekken tijdens Koningsdag, het inhalen van Sinterklaas, het St. Caeciliafeest en nog veel meer… Dat betekent dat je ook altijd mee mag als wij ons op straat laten zien.
Nog meer informatie over onze opleiding en vereniging vinden jullie op deze site: https://www.koheijsden.nl/opleiding
Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden