Deelname van het Jeugdharmonie van de KOH aan het Eurofestival in Heel

Zondag 17 april 2016 zal de jeugdharmonie van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden  o.l.v. Dennis Close voor de eerste keer deelnemen aan het prestigieuze Eurofestival in Heel. Het Eurofestival wordt voor de vierde maal in successie georganiseerd. Dit jaar zijn er 24 orkesten ingeschreven die allen een inspeelwerk en twee concertwerken naar keuze ten gehore zullen brengen.  

Het idee achter het Eurofestival is om de jeugdorkesten een podium te bieden om samen een prestatie neer te zetten. Elk orkest heeft immers uitdagingen nodig om gemotiveerd te blijven en zich te ontwikkelen.  Een deskundige jury zal de optredens van feedback voorzien en elk orkest ontvangt een schriftelijk verslag. De strekking van het juryverslag is positief en opbouwend van aard en bevat tips en heldere adviezen voor de toekomst.

De optredens vinden plaats in de mooie concertzaal van Heel. We nodigen iedereen uit om naar het jeugdorkest van de KOH te komen luisteren. Het optreden staat gepland om 11.10 uur gepland. Uiteraard is het ook de moeite waard om naar de overige orkesten te komen luisteren. Het programma duurt tot 18.50 uur. De toegangsprijs is 3,00 Euro per persoon vanaf 12 jaar; parkeren is gratis.

Mede als voorbereiding op het optreden in Heel zal het jeugdorkest o.l.v. Dennis Close a.s. zondag 10 april 2016 een optreden verzorgen bij het jeugdorkesttreffen dat door de harmonie St. Caecilia uit Hoensbroek georganiseerd wordt. Harmonie St. Caecilia organiseert al jarenlang dagen waarop jeugdorkesten uit de hele regio worden uitgenodigd om samen muziek te maken. Zondag 10 april zullen drie jeugdorkesten uit Limburg zich laten horen in de Harmoniezaal van hotel / café Amicitia aan de Markt in Hoensbroek. Het programma start om 14.00 uur met een optreden van de jeugdfanfare van St. Joseph uit Pey (Echt). Zij staan onder leiding van dirigent Dennis Close, die een gevarieerd programma voor ons in petto heeft. Daarna zal het jeugdorkest van harmonie St. Caecilia Hoensbroek plaatsnemen op het podium in de Harmoniezaal. Dirigente Marie-José Aarts, die al jaren voor het orkest staat, heeft voor dit optreden het programma samengesteld met de jeugdleden zelf. Na dit optreden is de beurt aan het jeugdorkest van de Koninklijke Oude Harmonie uit Eijsden, ook onder leiding van dirigent Dennis Close. Het programma zal daarna worden afgesloten door een gezamenlijk optreden van de drie jeugdorkesten. Zij zullen bekende Amerikaanse melodieën spelen in een uitvoering van ‘Marching through America’.

Ook voor deze concertmiddag wordt u allen van harte uitgenodigd. Onze getalenteerde jeugd verdient onze support!

Geplaatst in Algemeen.

Geef een reactie