Dirigent Slagwerkensemble

Henrico Stevens

Henrico Stevens kreeg op 7 jarige leeftijd de eerste muzieklessen van zijn vader. Na op de Muziekschool van Beek les te hebben gevolgd bij Jo Meys, studeerde hij aan het Maastrichts Conservatorium bij Pieter Jansen en Werner Otten. In Keulen volgde hij enkele jaren les bij Georg Breier en volgde masterclasses en privé lessen bij diverse bekende paukenisten en slagwerkers. Tijdens zijn studieperiode was Henrico lid van het Nationaal Jeugd Orkest. Als remplaçant werkte hij bij diverse professionele orkesten en ensembles. Hier werkte hij met diverse gerenommeerde dirigenten. Met deze orkesten werd naast de grote concertzalen in Nederland ook het buitenland aangedaan. Zo concerteerde Henrico o.a. in Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje, Hongarije, Estland, Wales, Slovenië, België, Luxemburg en Zwitserland.

In de HaFaBra wereld werkte hij eveneens samen met tal van bekende dirigenten. Momenteel is hij verbonden aan het Orkest van de Nederlandse Douane als paukenist en slagwerker. Na vele jaren verbonden te zijn geweest aan Muziekschool Kumulus te Maastricht, werkt hij momenteel als privé docent bij diverse verenigingen. Verder is hij namens de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen aangesteld als één van de docenten, die de opleiding verzorgen tot instructeur / slagwerkdirigent, erkend door de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs.

Als dirigent heeft Henrico zijn sporen ruim verdiend. Diverse provinciale en/of nationale titels werden behaald met de slagwerkgroepen van St. Caecilia Schimmert, St. Barbara Leveroy, Eensgezindheid Maasbracht-Beek, Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden, Eendracht Dieteren, alsmede met de Koninklijke Fanfare De Vrije Burgers Valmeer.

Hij verstrekte aan diverse componisten opdrachten, waardoor de slagwerkmuziek verder evalueert en uitbreidt in repertoire en niveau.

Als dirigent is Henrico werkzaam bij het Slagwerkensemble van de KOH Eijsden, Muziekgezelschap Juliana Holtum en Percussion Ensemble Weert.