KOH Eijsden 1e prijs met lof WMC in top 3 wereld

Berichten

Privacybeleid Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden

Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden verwerkt persoonsgegevens. Wij willen je hierover graag duidelijk en transparant informeren. In dit privacybeleid wordt antwoord gegeven op de belangrijkste vragen over de verwerking van persoonsgegevens door de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden.

Wat zijn persoonsgegevens?
Er zijn gegevens die iets over jou zeggen. Bijvoorbeeld je naam, adres, leeftijd. Wanneer (een combinatie van) deze gegevens naar jou herleid kunnen worden, spreken we over persoonsgegevens, ook wel contactgegevens genoemd. Bijvoorbeeld je adres, bankrekeningnummer of e-mailadres. Maar bijvoorbeeld ook je voornaam samen met je geboortedatum. Ook foto’s en video’s worden gezien als persoonsgegevens.
Wanneer een vereniging, zoals de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden, die persoonsgegevens heeft, moet ze daar zorgvuldig mee omgaan. Dat doen wij dus ook. Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Van wie verwerkt Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden persoonsgegevens?
Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden verwerkt persoonsgegevens van de leden en oud-leden van de vereniging Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden. De gegevens van oud-leden worden bewaard met het oog op een eventuele reünie en andere verenigingsactiviteiten. Wie lid is, wordt bepaald in de statuten van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?
De secretaris, als functionaris gegevensbescherming, en de ledenadministrateurs, als verwerkingsverantwoordelijken, van Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden verwerken persoonsgegevens in de administratieve applicatie van Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden en de eventueel daaraan gerelateerde applicaties. Deze applicatie is de speciaal ontwikkelde ledentool van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), die alle aangesloten muziekgezelschappen in Limburg gebruiken. Deze gegevens worden natuurlijk beveiligd en beschermd tegen virussen en hacken. Dat laatste in de mate van het mogelijke. Wij gebruiken legitieme software, doen systeem updates, gebruiken unieke wachtwoorden en/of een password manager en gebruiken antivirus software/firewall.

Degenen die persoonsgegevens verwerken, hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend.

Waarvoor verwerkt Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden persoonsgegevens?
Als je lid wilt worden van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden, aan de slag wilt gaan als vrijwilliger of een andere relatie met ons aan wilt gaan, hebben we persoonsgegevens nodig. Je hebt die verstrekt en geeft daarbij ook toestemming om die gegevens te gebruiken. Met behulp van jouw gegevens kunnen we je op de juiste wijze inschrijven als lid, zorg dragen voor je verzekering en bijvoorbeeld gebruiken om een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan te vragen als je als vrijwilliger werkt met onze jeugd.

Als je eenmaal lid of relatie van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden bent, dan willen we je goed van dienst zijn. Wij gebruiken je naam en adresgegevens bijvoorbeeld om contact met je te onderhouden en je te informeren over lidmaatschap gerelateerde zaken, zoals bijvoorbeeld de contributie.

De gegevens kunnen in een enkele geval ook gebruikt worden voor promotiedoeleinden. Bijvoorbeeld om je te informeren over een nieuwe activiteit. Wil je niet benaderd worden dan kun je dat eenvoudig aangeven aan de secretaris (secretaris@koheijsden.nl.)

Indien gegevens moeten te worden verstuurd aan een koepelorganisatie, bijvoorbeeld de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen of de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (voor o.a. contributiedoeleinden of deelname aan een concours) zal daarvoor een verwerkersovereenkomst worden opgesteld, waarbij de privacy conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt bewaakt.

Tot slot zijn er praktische zaken waarvoor we gegevens verwerken. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van administratieve processen rondom contributie, statistische analyses, enzovoorts.

Verwerkt Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden ook bijzondere persoonsgegevens? 
Bijzondere persoonsgegevens zijn gevoelige gegevens, bijvoorbeeld over gezondheid, strafrechtelijk verleden, religie, etnische gegevens of gegevens betreffende ras. Wij verwerken deze gegevens niet. Wij verwerken alleen bijzondere persoonsgegevens als wij dat op basis van de wet zouden moeten doen en met jouw toestemming of als je dat ons vraagt. In dat laatste geval verwerken wij deze gegevens alleen als dat noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Anders doen wij dat dus niet.

De Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden controleert actief of gegevens die, van de wet, niet mogen worden opgeslagen, zoals een BSN-nummer, niet worden geregistreerd voor verenigingsdoeleinden.

Hoe gaat Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden met mijn persoonsgegevens om?
Je persoonsgegevens worden zorgvuldig bewaard en niet langer dan noodzakelijk voor normaal gebruik binnen de vereniging of het doel waarvoor zij zijn verwerkt.

Wie kan er bij mijn persoonsgegevens?
Naast de secretaris en de ledenadministrateurs, kan het bestuur, indien noodzakelijk, jouw gegevens inzien. Binnen een onderdeel (harmonieorkest, drumband, jeugdorkest e.d.), kunnen leden elkaars adres en telefoonnummer uitwisselen (tenzij je aangegeven hebt dat deze gegevens geheim zijn). Dat kan handig zijn, voor het maken van onderlinge afspraken.

Uitwisseling van persoonsgegevens binnen Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden
Willen wij gegevens voor een ander doel gebruiken dan waarvoor ze oorspronkelijk verwerkt waren, dan kunnen wij dat alleen wanneer er tussen beide doelen een nauwe verwantschap bestaat. Bijvoorbeeld als je je inschrijft voor een evenement, concours of iets dergelijks en daarvoor contactgegevens direct uit de ledenadministratie worden opgehaald. Wij zullen nooit gegevens uitwisselen met externe partijen buiten de EU.

 Hoelang worden mijn gegevens bewaard?
Gegevens gerelateerd aan je lidmaatschap worden in beperkte vorm na uitschrijving bewaard om statistische informatie, zoals ledenaantallen over de jaren heen, juist te kunnen blijven genereren. Daarnaast is deze informatie nuttig om oud-leden te informeren over bijvoorbeeld een reünie, een concert, e.d. Voor het bewaren van deze gegevens gelden de wettelijk bepaalde voorschriften. Wij bewaren daarom jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Welke regels gelden bij de verwerking van persoonsgegevens? 
Bij de verwerking van persoonsgegevens is de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden gebonden aan de daarvoor geldende wet- en regelgeving.

Kan ik zien welke gegevens Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden van mij verwerkt?
De gegevens kunnen worden ingezien bij de secretaris en/of de ledenadministrateur. Je hebt recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven die wij van jou ontvangen hebben. Tevens kun je bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons. Wij mogen jouw persoonsgegevens verwerken op basis van een door jou gegeven toestemming. Je hebt altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Waar kan ik terecht met een vraag of klacht? 
Voor vragen over de verwerking van persoonsgegevens kun je terecht bij de secretaris of de ledenadministrateurs en voor klachten bij het bestuur. Mocht je niet tevreden zijn, kun je ook nog altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl. Indien je geen prijs stelt op informatie uit de vereniging, of anderszins bezwaar hebt tegen gebruik van jouw gegevens, kun je dat aan ons doorgeven. Wij zullen in dat geval altijd reageren op jouw verzoek.

Wijzigingen privacybeleid
De Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit privacybeleid. Mocht dat nodig zijn, zullen wij dat altijd intern publiceren. Het is verstandig om dit privacybeleid voor het gebruik regelmatig te bekijken op deze website, zodat je van de wijzigingen op de hoogte bent.

Een mooie actie van Plus Custers

Vanaf 4 maart 2018 heeft de Plus Custers een mooie actie. Bij elke €.5-, – aan boodschappen ontvang je een sponsorzegel. Gooi die in de collectebus van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden in de winkel of in de foyer en je sponsort de KOH. Simpel en héél effectief!!

Een welkome bijdrage aan jouw vereniging, de KOH!. Vertel het vooral je familie en vrienden.

Eurofestival 2018: Viva España!

Op zondag 15 april 2018 om 16.25 uur neemt het jeugdorkest van de Koninklijk Oude Harmonie deel aan het Eurofestival 2018. Het festival biedt op 14 en 15 april 2018 een podium voor ongeveer 24 orkesten, verdeeld over blokken van 3 tot 4 orkesten. Tussendoor zijn er pauzes waarin de oorkondes worden uitgereikt. 

Het thema van het Eurofestival 2018 is Viva España.

Om te kunnen genieten van Spaanse muziek tijdens de optredens, biedt de sponsor Himalaya Music elk deelnemend orkest de partituren van  ‘Suite Española’  aan. Dit stuk dient door ieder orkest gespeeld te worden, maar er mag zelf beslist worden of dit het inspeelwerk of één van de te beoordelen werken wordt.

Professioneel podium voor elk jeugdorkest

Het Eurofestival biedt jeugd- en opleidingsorkesten een muzikaal platform. Samen de eerste podiumervaring opdoen voor een professionele jury: hoe spannend en leuk is dat! Maar er is geen sprake van een wedstrijd. Want jeugdorkesten zijn zo divers qua leeftijd en niveau, dat vergelijken vaak moeilijk is. De orkesten krijgen dan ook geen punten, maar een positieve, opbouwende beoordeling. 

Aan het einde van iedere concertdag reikt de jury de ‘Sjra Hermans Award’ uit Deze award is bedoeld voor het meest inspirerende orkest. Hierbij worden alle aspecten van het optreden meegenomen: muzikaliteit, presentatie, de wijze waarop het thema is doorgevoerd, creativiteit en vooral enthousiasme!

We zijn benieuwd naar jullie Spaanse temperament!

Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

De Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden maakt gebruik van de Verklaring omtrent het gedrag (VOG). De VOG is een bewijs van goed gedrag.
Binnen de amateurkunst en kunsteducatie nemen veel kinderen deel in de leeftijd tot 18 jaar. Om voor hen een veilige omgeving te creëren zijn gedragsregels van belang.

Onderzoek heeft aangetoond dat het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan vrijwilligers bijdraagt aan de veiligheid binnen een vrijwilligersorganisatie. Met zo’n verklaring toont de vrijwilliger c.q. de docent aan dat hij/zij niet veroordeeld is voor ernstige delicten, zoals een zeden- of geweldsdelict. Met het aanvragen van VOG’s wordt het onderwerp seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar gemaakt en geeft dat ook een signaal af dat wij werk maken van veilig vrijwilligerswerk.

Gang van zaken
Onze beroepskrachten (de docenten) vragen zelf een VOG aan bij de gemeente. De vrijwilligers binnen onze vereniging kunnen een VOG gratis krijgen. De vereniging dient de aanvraag in.

De KOH voert een actief preventiebeleid. Wij hebben een gedragscode geldend voor de hele vereniging. Daarnaast zal elke vrijwilliger, die met kinderen omgaat binnen de vereniging, de gedragscode dienen te ondertekenen. Er wordt naar gestreefd om drie vertrouwenspersonen aan te stellen, één vanuit de leden, één vanuit de docenten en één vanuit het bestuur en er wordt een gericht aanstellingsbeleid gevoerd.

Beroepskrachten/docenten
De KOH is verantwoordelijk voor de screening van zijn docenten. Afhankelijk van de taken die de docenten gaan uitvoeren, bepaalt de vereniging waar een docent op wordt gescreend. Op het VOG-aanvraagformulier moet de vereniging aangeven op welke functieaspecten zij de betreffende docent wil laten screenen. Er een algemeen screeningsprofiel beschikbaar op de website van met Ministerie van justitie. (www.justis.nl/binaries/Screeningsprofielen%20VOG%20NP%20(04-2017)_tcm34-85263.pdf)

Een docent dient de verklaring zelf aan te vragen. Het aanvraagformulier Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG NP) is verkrijgbaar bij de gemeente en te downloaden via internet bij www. Justis.nl. De docent dient dit formulier in zijn geheel in te vullen. De vereniging vult een deel daarvan in. Vervolgens dient een afspraak bij de gemeente, waar betrokkene woont, te worden gemaakt.
De aanvraag moet voorzien zijn van een handtekening en stempel van de KOH en iedere pagina moet geparafeerd zijn door de werkgever of organisatie.

Vrijwilligers
Er is een landelijke regeling voor een gratis VOG voor vrijwilligers. Deze gratis VOG wordt door de KOH digitaal aangevraagd bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie (Justis) op www.gratisvog.nl. De gratis VOG is bestemd voor vrijwilligers die werken met kinderen.

Preventief beleid Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden

Inleiding
De Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden voert een actie preventiebeleid. Dit beleid bestaat uit een algemene gedragscode, individuele gedragscode, de aanstellingen van een drietal vertrouwenspersonen en een gericht aanstellingsbeleid.

Gedragscode
De Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden maakt gebruik van een gedragscode. Een gedragscode is een document met richtlijnen voor de omgang tussen vrijwilligers, docenten en minderjarigen. De code geeft aan waar de grenzen liggen in het contact. Deze code is door het bestuur vastgesteld.

De gedragscode wordt ondertekend door vrijwilligers en docenten. Een ondertekende gedragscode kan in geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag helpen in een juridisch (strafrechtelijk of tuchtrechtelijk) traject.
Wij gebruiken de landelijk vastgestelde gedragscode.

Vertrouwenspersonen
Bij een vertrouwenspersoon kunnen vrijwilligers, docenten en minderjarigen, bijvoorbeeld ouders, terecht met hun vermoedens of kennis van seksueel misbruik. De vertrouwenspersoon is erg belangrijk om het melden van (vermoedens van) misbruik makkelijker te maken. Voor de vertrouwenspersoon is een profielschets beschikbaar.

Ook voor degene die wordt beschuldigd van ongewenst gedrag of seksueel misbruik is een (tweede) vertrouwenspersoon belangrijk.

Bij de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden zijn de vertrouwenspersonen: Sylvia Claessens en Rob Haenen namens het bestuur en Bo Jurkiewicz namens de leden.

Aanstellingsbeleid
Een pleger van seksueel misbruik herken je niet aan het uiterlijk. Vaak zijn het heel voorkomende en aardige mensen die zich binnen korte tijd onmisbaar weten te maken. Bekend is dat ze situaties opzoeken waarin ze gemakkelijk in contact komen met minderjarigen. Daarbij maken ze gebruik van de welwillendheid en het vertrouwen van een organisatie. Daarom is het belangrijk onze vrijwilligers echt te selecteren. Een doordacht en kritisch aanstellingsbeleid kan een hoop problemen voorkomen. De screening van nieuwe vrijwilligers en docenten wordt door het bestuur gedaan aan de hand van het screeningsprofiel VOG NP van het Ministerie en Veiligheid en Justitie.

Aankomende activiteiten

apr
27
vr
18:00 Koningsdag
Koningsdag
apr 27 @ 18:00 – 21:00
 
jun
10
zo
hele dag Bronk Mesch
Bronk Mesch
jun 10 – jun 11 hele dag
 

Sponsoren

Gebruik Sponsorkliks en steun de KOH klik op logo