D examen Vincent Wolfs

Op zondag 1 november heeft Vincent Wolfs met een D-examen concert zijn muzikale opleiding bij de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden afgerond. Vanwege de huidige coronamaatregelen heeft dit examen met zijn familie en enkele genodigden in een klein gezelschap plaatsgevonden.
 
Sinds de start van zijn opleiding in september 2007 bij docent Marc Warnier heeft Vincent toegewerkt naar dit hoogtepunt binnen zijn lidmaatschap van de KOH. In september 2011 is hij naast ongestemd slagwerk ook gestart met het bespelen van melodisch slagwerk bij docent en dirigent Rico Stevens. Later heeft hij deze lessen vervolgd bij docent Raymond Spons.
Binnen de jeugddrumband heeft Vincent gedurende zijn beginjaren veel ervaring opgedaan bij instructeur Frank Marx en later Henrico Stevens.
In 2011 is hij toegetreden tot het slagwerkensemble van de KOH. Mooie ervaringen voor Vincent waren de deelnames aan het Limburgs en Nederlands kampioenschap in 2012 waar hij tijdens zijn eerste concoursdeelname al meteen enkele solo’s voor zijn rekening nam.
 
Vincent is sinds zijn intreden binnen het slagwerkensemble een betrouwbare kracht. Daarnaast is hij ook als slagwerker binnen het harmonieorkest van alle markten thuis.
 
Tijdens zijn D-examen-concert heeft Vincent opnieuw laten zien én vooral laten horen een getalenteerd slagwerker te zijn met werken van Clair Omar Musser, Jacques Delécluse, Morris Lang, D.G. McCroskie, Werner Treiber en Frank Neu. Naast enkele solowerken heeft hij ook een duet en een kwartet ten gehore gebracht samen met enkele collega slagwerkers van de KOH.
 
De examencommissie bestaande uit de juryleden Stan Beckers, Henrico Stevens en zijn docenten Raymond Spons en Marc Warnier beoordeelden zijn concert met een dikke 8,5! “Een complete slagwerker”, “heel tof programma”, “muzikaal”, “spannende dynamiek” en “mooie sound” zijn enkele bewoordingen van de examencommissie in hun beoordeling.
 
Het mag duidelijk zijn dat wij als KOH enorm trots zijn op de prestatie van Vincent en onze muzikale opleiding. Namens alle leden van de KOH van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!
 
Nog meer geslaagden!
Vanwege de beperkte activiteiten die we momenteel kunnen laten doorgaan zijn we er trots op dat ook Izzy Ruijters (B-examen), Anoek Deguelle (B-examen) en Scott Huijnen (A-examen) zijn geslaagd voor hun instrument-examen. Voor alle drie een dikke proficiat namens alle leden van de KOH!
Vanaf nu gaan zij deel uitmaken van het Harmonieorkest (Izzy en Anoek) en de Jeugdharmonie (Scott).
Geplaatst in Geen categorie.