Muzikale leiding Harmonieorkest

Jacques Claessens

Dirigent Jacques Claessens (1956) studeerde aan het Conservatorium Maastricht AMV en saxofoon bij Norbert Nozy. In 1982 studeerde hij af als uitvoerend musicus. Aansluitend behaalde hij in 1982 het diploma HaFa- directie bij Piet Stalmeijer. Van 1986 tot 1988 studeerde hij aan het ArtEZ conservatorium te Enschede bij Gert Buitenhuis en hij behaalde in 1988 het diploma U.M. HaFa- directie. Tijdens en na zijn studie aan het conservatorium was hij saxofoondocent bij verschillende muziek-scholen. Verder was hij lid van het dansorkest van Willy Schobben en het Maastrichts saxofoonkwartet.

Vanaf 1982 tot september 2006 was Jacques als alt- en sopraansaxofonist verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Als saxofoonsolist verzorgde hij met de Marinierskapel, het Groot Harmonieorkest van de Belgische Gidsen, het Euregio- harmonieorkest en andere bekende harmonieorkesten optredens in binnen- en buitenland.

Sinds 1998 is Jacques directeur van de muziekschool te Kinrooi, België. Verder jureert hij regelmatig namens het Nederlands Instituut voor de Blaasmuziek bij solistenwedstrijden en examens. Hij was en is dirigent van verschillende harmonie- en fanfareorkesten.

Jacques is al sinds 1979 dirigent bij harmonie Sint Agnes uit Bunde. Samen met dit korps behaalde hij 2 maal promotie, tot in de eerste divisie, 2 landskampioenschappen, werd er deelgenomen aan het WMC in 1989 en 2009, en werd in 2008 het TEMATielen gewonnen.

 

Geplaatst in Menu artikelen.

Geef een reactie