Algemene informatie

Het Slagwerkensemble van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden bestaat uit een gezellige en enthousiaste groep van ± 25 personen uit Eijsden. Het ensemble treedt op als slagwerkensemble, drumband (straatoptredens) en jeugddrumband. Voor het maken van onze muziek wordt er gebruik gemaakt van alle slagwerkinstrumenten welke er bestaan. Van gestemd tot ongestemd slagwerk.

Het slagwerkensemble staat sinds augustus 2010 onder leiding van dirigent Henrico Stevens.
Onder zijn leiding bouwt het slagwerkensemble verder aan een succesvolle toekomst. Dat men mag spreken van een goede samenwerking blijkt wel uit het behalen van zowel de Limburgse titel (18 november 2012) als de Nederlandse titel (23 februari 2013) in de hoogste divisie voor slagwerkensembles!

Naast concoursen verzorgd het slagwerkensemble ook regelmatig concerten. In het verleden heeft het slagwerkensemble al vaak uitdagende composities laten schrijven en concerten verzorgd met andere top slagwerkgroepen.
Jaarlijks verzorgd het melodisch slagwerkensemble van de KOH de muzikale omlijsting van de herdenkingsdiensten bij Uitvaartverzorging Walpot te Eijsden. Met prachtige koralen gespeeld op melodisch slagwerk worden deze diensten omlijst met emotionele muziek.

Voor het garanderen van een succesvolle toekomst is een goede opleiding van groot belang. Met een opleiding verzorgt door voornamelijk professionele leerkrachten worden de leerlingen klaargestoomd om toe te treden tot de jeugddrumband. In de jeugddrumband krijgen de jonge slagwerkers het samenspel onder de knie gebracht. Om de doorstroom naar het slagwerkensemble zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt in de jeugddrumband ook gebruik gemaakt van zowel gestemd als ongestemd slagwerk.

Jaarlijks verzorgd de drumband vele straatoptredens zoals de jaarlijkse bronkprocessie, begeleiden van communiekinderen, Koninginnedag, etc.. Hierbij staan zij onder leiding van tamboer-maître Marcel Warnier.

Het Slagwerkensemble is altijd op zoek naar nieuwe leden. Nieuwe leden dienen de interne theoriecursus te volgen. Deze opleiding bestaat uit een 3-jarige solfègeopleiding. Het eerste jaar bestaat uit het spelenderwijs leren lezen van muziek. In het tweede jaar wordt naast de solfègeopleiding gestart met het bespelen van een instrument.
Ook is het mogelijk om lid te worden van ons ensemble indien u al een muzikale opleiding heeft genoten.

U bent van harte uitgenodigd vrijblijvend een repetitie te bezoeken op donderdagavond. De jeugddrumband repeteert van 18:40 tot 19:40 uur, het slagwerkensemble van 20:00 tot 22:00 uur.

Geplaatst in Menu artikelen.

Geef een reactie